01 April 2019

Dah Kupas Bawang Merah, Jangan Buang Kulitnya

Bawang merah memang jadi bahan asas memasak hampir setiap hari. Apalah sedapnya masakan tumis kalau tak letak bawang kan.



Selanjutnya klik pautan di bawah:

https://www.vanillakismis.my/dah-kupas-bawang-merah-jangan-buang-kulitnya-ada-gunanya-untuk-tanaman/

#pertanian #bawang #bawangmerah #bawangputih #kulitbawang #tumis #tumisbawang

30 Mac 2019

[VIDEO] Lawak Bahasa Kazakhstan

Dunia memang ada banyak bahasa pertuturan. Tu belum lagi pecahan dialek diorang lagi.

Jom tengok berita di bawah ni...


27 Mac 2019

[VIDEO] Nikmat mata

Hargailah nikmat mata. Ada yang tidak dapat melihat bahkan sejak kecil lagi tidak tahu bagaimana rupa dunia dan warna-warninya.

Tonton video di bawah:-

26 Mac 2019

Bagaimana Menjana RM7 Ribu Sebulan Dengan Menjual Air Sahaja!

"TUAN ADA RESEPI AIR SOYA TAK? BULAN PUASA TAK LAMA DAH NI, SAYA CADANG NAK TRY BERNIAGA AIR BALANG KAT BAZAR RAMADAN LA.."
.
.
Adalah sangat! Bukan setakat resepi air soya, tapi lebih 20 RESEPI dalam ebook ni termasuk resepi air yang HOT masa kini iaitu JUS DURIAN BELANDA, JUS KEDONDONG ASAM BOI, TEH AIS VIRAL dan AIR LEMON SODA@DETOX. 
.
.
Malah akan tunjukkan teknik dan cara untuk anda mulakan bisnes air balang di bazar Ramadan dan semuanya tu adalah berdasarkan pengalaman penulis sendiri berniaga air balang sejak tahun 2008. 
.
.
So, anda taklah terkapai-kapai di awangan untuk start berniaga. Impian dan cita-cita murni anda nak berniaga air balang tu dah ada, jadi jangan biarkan impian itu terkubur ok! .
.
.
Sebelum tu saya nak tanya. Kenapa nak jual air soya je? Apa barang.. Alang-alang nak buat bisnes air balang, saya cadangkan anda jual sekurang-sukurangnya 3 JENIS AIR BALANG.
.
.
2 jenis air tu pastikan yang tengah 'hot' atau yang tengah laku keras sekarang contohya Jus Durian Belanda dan Teh Ais Viral. Kemudian air soya tu pun buat jugak.. sebab apa? Sebab air soya itulah penyelamat bumi bisnes air anda! Modal kecik, tapi untungnya besar macam otromen.
.
.
Semua resepi di atas ada dalam ebook. Dapatkan segera dan baca sampai khatam banyak kali. Kemudian jangan tunggu bulan jatuh ke riba, tapi terus rangka 'plan strategi' anda menuju Ramadan ini, tak lama dah oii..
.
.
Untuk dapatkan ebook Bisnes Air Balang ini, klik link di bawah; 
.
.
http://bit.ly/AirBalangViral
.
Lepastu kalau rasa berminat, boleh 'sambar' terus!
.
.
Good Luck!
.
.
Paling tak pun, anda tolong 'tag' atau 'share' ajerla kat sape2 yang anda kenal dan anda rasa dia ada potensi untuk buat bisnes ni. Mana tau ada manfaatnye..
.
.
*Hari pertama bisnes tu jangan lupa ‘selfie’ atau ‘wefie’.
**Biasanya di bazar Ramadan air yang 'laku keras' dan selalu cepat habis ialah JUS KEDONDONG ASAM BOI. Tak tau lah kenapa..


25 Mac 2019

Teknik Iklan Instagram Sales Kencang

Kepada kekawan yang berbisnes di Instagram tu, saya sangat rekemenkan dapat ebook INSTAGRAM ADS TURBO!

Ebook ni adalah khas untuk golongan peniaga yang dah pening kepala mencari jalan dan ikhtiar untuk melonjak kan lagi jualan produk mereka.

Usah risau! Ebook ini akan memberikan panduan, bagaimana mahu melajukan sales menggunakan teknik iklan di Instagram! Memang amat sesuai untuk mereka yang berniaga secara online.

Tak mahu cakap banyak.. Info lanjut boleh klik pada link dibawah!


Semoga sales korang pon meroket lajuzzz ke langit!


#instagram #ig #insta #igturbo #iklan #ads #adsturbo #turbo #instagramads  #ebuku #ebook #jualan #sales #bisnes #perniagaan #business #produk #product #penjual #peniaga #seller 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...